
February 5, 2024
At DAIDOKORO Community KitchenThe Chefs for the Blue Kyoto team held an open meeting, which was attended by approximately 80 participants, including chefs from top restaurants in the Kyoto area, Kansai region fishermen, and representatives from government agencies.
① Dialogue Session
Chefs for the Blue Representative Director Hiroko Sasaki, Culinary Director Atsushi Nakahigashi, Cenci Owner/Chef Ken Sakamoto, Kenya Chef Kenya Sakai
② Live Cooking Demonstration by MOTOI Chef Motoi Maeda
①対談セッション
京都チームのメンバーシェフと、代表の佐々木による2つの対談を実施。
(1)C-BLUE代表・佐々木ひろこ × カリナリーディレクター・中東篤志
(2)cenci 坂本健 × 研野 酒井研野



②ライブクッキング
【レストランMOTOÏ】前田元シェフによるライブクッキングを実施。
提供メニュー:
・MSC認証クロマグロを使った特別料理
・未利用魚を活用した「未来のスープドポワッソン」
シェフの手から生まれる料理を味わいながら、持続可能な漁業資源の活用と食の未来への可能性を考えました。




場所提供:コミュティキッチンDAIDOKORO @daidokoro.kyoto
●プロジェクトメンバー
・【研野】酒井研野シェフ( @sakai_kenya )
・【チェンチ】坂本健シェフ(@sakamotoken)
・カリナリーディレクター 中東篤志シェフ(@atsushinakahigashi )
・【レストランMOTOÏ】前田元シェフ(@motoimaeda)