June 2024
A membership-based online community for people in the restaurant industry to come together to learn about seafood and the oceans and effect change for the future of our food culture. It started in November 2023 and re-launched on a new platform in June 2024. The community offers members-only material like radio programs and recipes, as well as opportunities for learning and exchange through study sessions, field visits to fishing sites and meet-ups.
(The call for new members is irregular. Over 300 members as of February 2025.)


<会員特典>

会員は、料理はもちろん漁業や水産業、魚の生態や資源状態、海の今の環境などについて学ぶことで、お客さまに伝えられるものが増え、お店の価値をあげることができます。

●ラジオ番組「THE BLUE RADIO」
海と食文化の未来を多角的な視点で深掘りするラジオ番組「THE BLUE RADIO」を開始します。フードジャーナリストの佐々木ひろこと【No Code】オーナーシェフの米澤文雄がそれぞれパーソナリティとなり、専門家やトップシェフらを迎えて行う対談コンテンツをお送りします。

●C-BLUEシーフードレシピ

WEBコンテンツとして、月毎にピックアップしたおすすめ魚種のシーフードレシピをChefs for the Blueのメンバーシェフたちが提供。また、サステナビリティにつながるアクションのための調達や産地の限定情報もお届けします。

●オンライン勉強会・漁場訪問・ミートアップ

オンラインでの勉強会や、サステナブルな取り組みを行う漁場や漁港等へのフィールドワークを行います(人数限定/先着順)。また、会員同士がリアルに学び、交流できるミートアップも定期開催します。

関連リンク

・詳細、入会希望はこちらから