November 2021
At the Embassy of Italy in Tokyo

In cooperation with Academia Italiana della Cucina’s Tokyo Office, we planned and produced the Sustainable Cookbook (printed in Italian and Japanese) in parallel with Italian Cuisine Week 2021 and its theme of “Sustainability”. Three of our member chefs shared home-cooking recipes using certified sustainable seafood. We showcased the completed cookbook at an event at the Italian Embassy.

Participating chefs:
[Melograno] Yuji Goto
[Don Bravo] Masakazu Taira
[Parlour Ekoda] Koji Harada


プロジェクト概要

一年に一度、世界各国のイタリア大使館が同時に主催・実施する「イタリア料理ウィーク」。食を重要産業のひとつとして位置づける、イタリア政府の方針が色濃く現れるこのイベントの開催を、各地でサポートしているのが”Academia Italiana della Cucina(アカデミア・イタリアーナ・デッラ・クッチーナ)“です。

イタリア料理ウィーク2021のテーマ「サステナビリティ」に従って、AIC東京支部と共同し、「サステナブル・クックブック(伊/日版)」を企画しました。同書には、【メログラーノ】の後藤裕司シェフ、【ドンブラボー】の平雅一シェフ、【パーラー江古田】の原田浩次シェフが開発した、サステナブルな認証魚を使った家庭料理レシピが掲載されています。


●関連リンク
(デジタル版全編)
https://cdn.me-qr.com/pdf/1579923.pdf?v=11222021085157160725

●プロジェクトメンバー
・【メログラーノ】後藤裕司シェフ(@chef.yuji_goto
・【ドンブラボー】平雅一シェフ(@tairamasakazu
・【パーラー江古田】原田浩次シェフ(@parlourkoji